(Klicka på bilden för förstorning)

"Radical Coaching"

Marco Christensen, 2001-08-24
Acrylfärg, 60x73 cm

Tavlan föreställer en sk taktikbräda som används av basketbollcoacher. De blåa och röda bottenytorna är målade medan siffror och pilar är sprutade direkt från färgtuben.
Beträffande taktiken låter jag det vara osagt om den fungerar eller inte.

 (Klicka på bilden för förstorning)

"American Tragedy"

Marco Christensen, 2001-11-22
 Acrylfärg, 70x110 cm

Bakgrundshistorian till denna tavla är rätt lång. Ursprungligen var jag inne på att bara måla något i färgerna rött, vitt och blått. Den slutliga formen på denna tavla kom till några veckor efter attacken mot USA. Det var bla. då  korsen fick ersätta stjärnorna, som symboler för alla dem som omkom.

Siffran 911 har en flerbottnad betydelse och dess placering likaså. Först står 911 för september månad och den elfte dagen, själva attackdagen. 911 är även det amerikanska nödnumret, motsvarigheten till vårt 112. Det var detta nödnummer som emottog flera samtal dagar efter skyskrapornas kollaps.

Tanken bakom placeringen är just att många av de som begravdes i massorna ringde 911. Den andra betydelsen är kopplad till färgen svart. Den symboliserar i den västerländska kulturen sorg på samma sätt som den vita gör det i vissa delar av Asien. Här är tanken att symbolisera sorgen inom USA. På samma sätt har jag låtit den svarta kanten runt flaggan symbolisera den sorg som finns internationellt bland oss som bor utanför USA.

Marco Christensen

 


(Klicka på bilden för förstorning samt mer bilder)

"Outside Asia, Collection Of 4"

Marco Christensen, 2004-09-11
Akrylatfärg på planka, tecken i pulverlackerat stål, höjd 54 cm, bredd 24 cm

Dessa tavlor är tänkta att stå ute. Materialet är furubrädor som grundoljats för att skydda mot väta och röta. Därefter har jag grundmålat brädorna samt strukit dem ytterligare två gånger med akrylatfärg, en färg som egentligen är tilltänk för husfasader. Själva tecknen är utskurna med laser i stål som senare pulverlackerats. Tecknen är fästa i plankorna med distanser så att de ger en illusion om att de svävar. 

Genom att fästa tecknen en bit ovanför själva bakgrunden kommer ljuset att skapa skuggor som rör sig med solen.

Tecknen på tavlorna står för barn, kvinna, spannmål och mittens rike. Mitt syfte med kombinationerna har inte varit att skapa några vettiga ord utan är endas det estetiska.

Följande kombinationer visas ovan från vänster till höger uppifrån ner: barn och mittens rike, spannmål och kvinna, mittens rike och spannmål samt kvinna och barn.

Dessa tavlor tillverkas på beställning och kan fås i längre längder än två tecken. Hör av dig om du är intresserad av dessa.